Projecte lingüístic

Ens proposem que els nostres alumnes aconsegueixin desenvolupar les competències lingüístiques en anglès, de manera que puguin comunicar-se correctament oralment i per escrit i de forma fluida en diferents situacions.

Per assolir aquest objectiu, desenvolupem accions en els següents àmbits.

A) Intercanvis i/o Projectes de cooperació amb escoles Internacionals.

1.Intercanvi lingüístic a USA

L’escola Ipse estableix un conveni de col·laboració i intercanvi amb l’escola dels Estats Units Chula Vista Learning Community Centre (CVLCC). Adreçat sobretot als alumnes de 4t d’ESO i de batxillerat, permet conèixer de primera mà com és el sistema educatiu americà, a més de poder conviure durant quinze dies amb una família americana, on están allotjats. Els estudiants americans visiten la nostra escola durant el mes de març, i nosaltres al mes de setembre. L’intercanvi vol promoure, entre d’altres aspectes, un enriquiment cultural i un coneixement in situ d’altres maneres d’aprendre.

2.Estada lingüística a Norwich i Londres

Durant l’època d’estiu, les activitats a l’escola no s’aturen. Proposem als alumnes de l’ESO la possibilitat de fer una estada lingüística a Norwich i Londres durant els primers quinze dies del mes de juliol. Els alumnes estan en famílies angleses durant la seva estada, pels matins assisteixen a una escola integrant-se amb alumnes anglesos  i per les tardes realitzen activitats i visites guiades per les dues ciutats. Sempre estan acompanyats d’un professor responsable de l’escola.

3.Intercanvi digital amb Baltimore

Adreçat als alumnes de Cicle Superior de Primària, es tracta d’establir un intercanvi lingüístic “digital” amb els alumnes de la Baltimore International Academy; les llengües utilitzades per fer aquesta a activitat seran l’anglès i el castellà.  Es crea una pàgina web on, sota temes proposats pels professors de la matèria, els alumnes escriuen les seves opinions. Al final de l’intercanvi, s’estableix un contacte via skype entre ells.

B) American High School Diploma

4.Batxillerat dual

Es tracta d’un batxillerat que es pot realitzar de manera simultània als nostres estudis, totalment en anglès i on line, i que permet obtenir la titulació del batxillerat nordamericà. Per tant, els nostres alumnes, en finalitzar l’etapa de batxillerat tindrien dues titulacions.

El pla d’estudis d’aquest batxillerat permet començar-lo ja a 3r d’ESO, amb una sola matèria anual, i acabar-lo a 1r o 2n de batxillerat. Parteix de la necessitat d’un bon nivell d’anglès i d’ús de les TIC, així com d’un grau d’autonomia en l’aprenentatge notable, ja que els propis alumnes es gestionen el temps de dedicació a les matèries que estan cursant. En tot moment tenen un tutor dels EUA i un professor de l’escola per fer-ne el seguiment.

C) Activitat Extraescolar

5.Escola d’idiomes

L’escola juntament amb KIDS&US proposa l’escola d’idiomes en llengua anglesa. Utilitzant el mètode KIDS&US pretenem imitar la manera en que els nens aprenen la llengua materna tractant-los com a potencials nadius, exposant-los a l’idioma el més aviat possible i amb estructures gramaticals complexes, en un context que els sigui proper i amb una exposició a la llengua diària.

Cada curs, des de P-3 a 3r de PRI,  té assignat un personatge de la mateixa edat que els nens/es amb les mateixes motivacions  i que els acompanyen al llarg de  l’any compartint junts un munt d’aventures.

A partir de 4t de primària fins el Batxillerat seguim combinant els jocs i les situacions pràctiques amb l’aprofundiment d’estructures gramaticals més complexes i el llenguatge escrit basant-nos en les directrius del Marc Europeu Comú de Referència per a Llengües del Consell d’Europa (MECR) i, preparant als alumnes pel exàmens oficials

Chula_Vista-
Home_To_Home
Baltimore_International_Academy
Academica-1
Kids_And_Us