Dl - Dv 8.00 - 19.00 Truca’ns

L’espai del migdia

mejador-curs-18-19

Els àpats a l’escola són també estones educatives, és per això que enguany hem iniciat una millora en l’espai de migdia. Havent fet un anàlisi del servei els últims anys i en col·laboració amb mestres de la pròpia escola i especialistes en menjadors escolars, s’han dut a terme uns canvis que tenen per objectius potenciar l’autonomia, la responsabilitat i la confiança dels nostres alumnes.

 

A educació infantil els alumnes dinen a les aules, d’aquesta manera, s’afavoreix a la creació d’un clima de tranquil·litat, així com ens permet comptar amb la presència de les mestres, ja que estem també en un àmbit educatiu, que ajuden a promoure la socialització entre ells.

Els mateixos alumnes són els encarregats de parar taula, posar les estovalles, coberts i servir l’aigua i el menjar en la mesura del possible, tot prenent consciència de les quantitats que volen.

S’ha augmentat també el nombre de monitors per tal que hi hagi una major individualització del servei i així poder respondre a les demandes i necessitats de cada alumne, així com ajudar-los a utilitzar correctament tots els estris i fomentar-ne la seva autonomia.

Un cop acabat el dinar, es fa una neteja a fons de totes les aules mentre els alumnes fan diferents activitats, migdiada, esbarjo o tallers que es realitzen dos dies a la setmana (jocs, expressió corporal, relaxació, danses i cançons).

Una altra de les novetats que s’ha introduït enguany és la possibilitat que els alumnes de P3 i P4 facin la migdiada voluntàriament, segons les necessitats de cada infant.

 

Al primer cicle d’educació primària també s’ha instaurat aquest nou sistema i s’ha reorganitzat el menjador, col·locant les taules en quadrat per guanyar en tranquil·litat i iniciar als alumnes en converses de taula. Igualment a cicle mitjà ja s’han fet petits canvis i progressivament se n’aniran introduint d’altres.

Comments are closed.