Dl - Dv 8.00 - 19.00 Truca’ns

L’aposta pels projectes

aaron-burden-123582-1

L’aposta pels projectes

 

Aquest any engeguem  a 1r d’ESO els PROJECTES! Amb aquest nova proposta volem seguir la línia d’innovació pedagògica que vam iniciar ara ja farà tres anys amb la introducció del treball cooperatiu a l’aula.

Els alumnes de primer treballen dues tardes a la setmana a través de projectes dissenyats per un equip de 5 professors on s’integren continguts de plàstica, biologia i tecnologia. El fet d’integrar diferents matèries ajuda als alumnes a connectar aprenentatges i trobar més sentit a allò que estan portant a terme . En el moment que l’aprenentatge esdevé significatiu, els alumnes es mostren més motivats i amb ganes de seguir aprenent. Tot això es desenvolupa en un context on els alumnes fan les activitats principalment en equip afavorint la cooperació, l’ajuda mútua i  el diàleg.

El nostre primer projecte s’ha centrat en conèixer millor els companys de classe, aprofundir en l’etapa de l’ESO i el decàleg de convivència. A través de la creació d’un pòster digital i d’altres activitats d’equip els alumnes s’han conegut millor i s’han endinsant en aquesta nova etapa.

Ara toca començar el segon projecte sobre l’habitatge, on els alumnes es tornaran experts en els estris de dibuix, les formes geomètriques, les escales i acotacions, la perspectiva, els esbossos, els plànols i moltes coses més. D’aquesta manera cada equip aconseguirà dissenyar i construir la maqueta d’habitatge.

 

Gemma Vallés

Professora de secundària

Comments are closed.