Dl - Dv 8.00 - 19.00 Truca’ns

El procés d’adaptació a l’escola

img_2935-1

El procés d’adaptació a l’escola és un període molt important on l’infant crea els seus vincles afectius amb companys, mestres, monitors, etc.Durant aquest període els nens estableixen relacions entre els iguals i amb els adults que els faran estar tranquils i còmodes dins l’aula. Per nosaltres és molt important que els infants que arriben per primera vegada a P3 vegin les aules i els diferents espais de l’escola com un lloc on poder divertir-se, explorar, descobrir el món que els envolta, i d’aquesta manera familiaritzar-se amb l’espai. Un lloc on estar amb els amics i intercanviar vivències… en definitiva, venir a l’escola és quelcom divertit.

S’ha de tenir en compte que l’adaptació per cada nen és diferent, ja que hi ha nens que és la primera vegada que es separen de la família i es troben en un entorn escolar, d’altres en canvi, ja coneixen l’entorn i els agents educatius, perquè han estat prèviament a l’etapa del nostre bressol.

A l’escola, ens plantegem el primer mes com el mes de l’adaptació. Som dos adults a l’aula per poder atendre millor les necessitats de cada infant, i així, poder crear un clima adequat a l’aula per tal de treballar al màxim l’autonomia.

Una bona adaptació a l’escola afavoreix que els alumnes adquireixin confiança, seguretat amb l’entorn… per tant, un bon desenvolupament integral.

 

Bel Rodón

Coordinadora d’infantil

Comments are closed.