Dl - Dv 8.00 - 19.00 Truca’ns

Jocs, mates i llengua

escrit-pili

Fa ja un parell d’anys que al parvulari vam introduir diferents jocs matemàtics i de llengua.

 

Però què són exactament els jocs de llengua i els jocs matemàtics?

 

Aquests jocs són una manera de reforçar els continguts que es realitzen a l’educació infantil on, sempre a través del joc, els infants de 3, 4 i 5 anys aprenen de forma manipulativa i exploren tot treballant continguts com la numeració, la quantitat, els colors, les mides i, fins i tot, comencen a iniciar-se en la lecto-escritpura. L’ús d’aquests jocs els permet, també, iniciar-se en el treball cooperatiu i l’ajuda dels uns als altres.

 

Cal dir, però, que els jocs no són els mateixos a cada curs, sinó que existeix una progressió de nivells al llarg del segon cicle d’educació infantil, per tal d’ampliar la dificultat i fer que aquests no siguin repetitius curs rere curs.

 

La manipulació i l’exploració de materials, així com el joc en edats primerenques són una important font d’aprenentatge, ja que no hi ha millor manera de treballar les matemàtiques i la llengua a l’educació infantil que mitjançant un suport visual i manipulatiu. Tot plegat sense oblidar que la manera més atractiva d’aprendre per part dels alumnes d’aquestes edats és, sens dubte, a través del joc.

 

 

Pili Florencio

Mestra d’educació infantil

 

Comments are closed.