Dl - Dv 8.00 - 19.00 Truca’ns

Intercanvi lingüístic curs 2018-2019

san-diego-ipse

Al setembre de 2018, un grup d’estudiants de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat vam tenir la sort de participar en un intercanvi amb una escola de San Diego: Chula Vista Learning Community Charter (CVLCC). Tots hi vam anar amb les expectatives molt altes, i sense dubte ens vam emportar molt bons records del nostre viatge a Estats Units.

 

Les famílies que ens van acollir ens van fer sentir benvinguts i com a casa nostra des que vam arribar. Vam viure molts bons moments plens d’alegria, vam jugar i reflexionar, vam aprendre i en algun moment vam plorar (d’emoció), en definitiva, vam gaudir molt de l’experiència. Vam sentir tantes emocions alhora i tot va passar tan ràpid, que creiem que fins que no vam pujar a l’autocar cap a l’aeroport de Los Angeles per agafar el vol de tornada, no ens vam adonar que ens havíem fet sentir part de l’escola, dels amics, com un més. Ens van acollir tan bé, amb tant d’afecte que vam  plorar com a magdalenes (fins i tot el més orgullós) a l’hora d’anar-nos-en.

 

Recordem amb un somriure l’emoció a l’arribar a San Diego, i realment no ens esperàvem  que acabaríem marxant amb una segona família tan gran a casa nostra. Recordem la inseguretat a l’arribar a l’escola i no saber com ens acollirien, si encaixariem. Tot aquest sentiment va desaparèixer en el moment en el que tothom va mostrar interès per nosaltres. Tothom volia ajudar-nos d’alguna forma i tots mostraven ganes de donar-nos la millor experiència possible. I ho van aconseguir.

 

La manera de funcionar de l’escola era bastant diferent a la nostra en alguns aspectes i això ens va donar l’oportunitat de poder observar des de l’interior com és el sistema educatiu americà. Les classes, l’horari, els breaks, tot era diferent. Però no només l’escola. El menjar, la cultura, els costums, els horaris de menjar o de dormir.

 

La veritat és que creiem que tots repetiríem l’experiència. Però segur que no seria igual. Perquè si aquest viatge va ser únic, creiem que va ser gràcies, majoritàriament, a la pinya que vam formar entre nosaltres i a la confiança i el bon “rotllo” que ens va acompanyar durant tot el viatge, indispensable i necessari per gaudir plenament de l’intercanvi!

Comments are closed.