Dl - Dv 8.00 - 19.00 Truca’ns

Educació primària – Alumnes

Educació primària: Alumnes

L’educació primària és l’etapa evolutiva més significativa i per això des de l’escola IPSE posem especial èmfasi en el desenvolupament personal de cada alumne, abastint-lo dels recursos bàsics que necessita per anar assolint les vuit competències bàsiques al llarg dels sis anys que conformen aquesta etapa.

Creiem fermament que la retenció dels conceptes estudiats i treballats està en funció del nivell d’implicació o l’activitat que despleguen els alumnes mentre aprenen. És per això que optem per una metodologia d’aprenentatge que supera les formes més passives per entrar en l’activitat i, d’aquesta manera, fer directament responsables del seu aprenentatge als propis alumnes. El rol del mestre també canvia dins l’aula i es limita a orientar els alumnes, a facilitar estratègies perquè els sigui més fàcil treballar i a proposar activitats de treball cooperatiu que els ajudin a construir el coneixement.

Per ajudar als nostres alumnes a assolir aquest grau de responsabilitat i autonomia que requeriran un cop finalitzin l’etapa de primària considerem que s’han de sentir part important de l’escola. És per això que, durant el curs, els alumnes realitzen activitats de participació en el centre com el parlament i el servei a l’IPSE, l’organització i dinamització d’activitats festives amb alumnes d’educació infantil, tot tipus d’activitats de tutoria entre iguals entre diferents cursos i etapes, convivències conjuntes entre diversos cursos, projectes interdisciplinaris escollits segons els seus interessos i realitzats de forma autònoma, etc.

Fotos