Dl - Dv 8.00 - 19.00 Truca’ns

ELS HÀBITS SALUDABLES

primaria-higiene

Des de l’àrea d’educació física fa temps que treballem amb la intenció d’infondre uns hàbits de vida saludables i consolidar una sèrie de valors que van implícits en la pràctica de l’esport. Aquests, una vegada hagin estat adquirits, revertiran de manera positiva en l’autoconcepte i l’autoestima dels nostres alumnes.

Ens agradaria incidir en dos aspectes importants com són els hàbits higiènics  i els hàbits alimentaris sobre els quals pivoten alguns dels projectes de l’etapa d’educació primària.

En primer lloc, pel que fa als hàbits higiènics, és molt important que els alumnes portin sempre l’equipació d’educació física, puguin canviar-se de roba (cicle inicial) i dutxar-se (cicles mitjà i superior) després de la pràctica esportiva i que siguin ells, en la mesura que es pugui, els qui preparin la seva bossa. Així mateix, no és aconsellable venir vestits de casa ja que no facilita l’assoliment de continguts tan importants com el guany d’autonomia o els bons hàbits de la vida quotidiana.

En segon lloc, l’altre aspecte que voldríem destacar són els hàbits alimentaris, que combinats amb la pràctica regular d’exercici, tenen un paper fonamental a l’hora de mantenir un estil de vida saludable.

En aquest sentit, ens agradaria posar en valor l’esmorzar, segurament un dels àpats més importants del dia. Els alumnes no haurien de venir en dejú a l’escola, ni fer de l’esbarjo l’hora principal d’esmorzar. Està demostrat que els nens i nenes que fan un esmorzar complert (làctic+farinaci+fruita) tendeixen a sentir-se menys cansats, amb més energia, menys irritables, amb una millor capacitat física i de concentració i, en conseqüència, en millors condicions per l’adquisició d’aprenentatges.

En conclusió, des de l’escola fem una aposta clara i decidida per fomentar aquests hàbits saludables que pivoten sobre projectes com: creixem sans i creixem + sans, tria bo i tria sa, 5 fruites al dia, l’hort urbà, el projecte de patis, pla de sortides d’educació física i el projecte d’embolcalls sostenibles. Així doncs, us encoratgem a treballar plegats per tal de millorar la qualitat de vida dels nostres infants.

 

Equip de mestres d’educació física

Comments are closed.