Dl - Dv 8.00 - 19.00 Truca’ns

Una escola més emocional

post_educacionemocional

Una escola més emocional

 

Tot i que és cert que els mestres treballem diàriament aspectes relacionats amb l’educació emocional, moltes vegades la tutoria se’ns queda petita per arribar a tractar tots aquells temes d’interès que estan lligats amb el desenvolupament integral de la persona.

 

Fa dos cursos, l’escola va veure la necessitat de donar-li un espai determinat a l’educació emocional i va crear l’assignatura de tutoria al quadrat. El nom d’aquesta matèria ens ajuda a entendre que l’objectiu dels mestres no fa referència només al procés d’ensenyament i aprenentatge d’allò estrictament acadèmic sinó, sobretot, al desenvolupament personal dels alumnes.

 

L’educació emocional ens prepara per ser competents emocionalment al llarg de la nostra vida, a ser conscients d’allò que sentim, a regular les nostres emocions, a créixer segurs i amb autoestima, a saber gestionar conflictes, a prevenir l’ansietat i l’estrès, a controlar la impulsivitat, a prevenir la violència i a treballar aspectes tan importants com l’empatia i la frustració.

 

A la pregunta de per què és important integrar l’educació emocional en l’educació acadèmica dels alumnes sempre dono la mateixa resposta: per aconseguir qualsevol objectiu, primer haurem d’arribar a l’alumne, ajudar-lo a ser, a sentir-se bé, a conèixer les seves emocions i el perquè d’aquestes, a aprendre a conviure i a donar la seva ajuda als que estan al seu voltant. En un alumne feliç i tranquil, la resta ve rodat.

 

Si com a mestres o simplement com a pares ens fem la pregunta de què desitgem per als nostres fills o alumnes, tindrem una resposta clara: per davant de tot volem la seva felicitat, i això és quelcom que s’obté dins i fora de l’escola. Educar emocionalment els ajudarà a aconseguir-ho.

 

Tot i que la pràctica està centrada en aprendre allò que estableix el currículum, per sort, cada vegada som més les escoles que estem començant a donar-li la importància necessària al desenvolupament personal, amb el qual i de ben segur, els alumnes rebran una educació que els permetrà aprendre millor, saber fer i ser competents per influir en el seu entorn de manera positiva.

 

Família i educació formal compartim el mateix projecte: el desenvolupament integral de la persona, per tant, continuem treballant plegats.

 

Patricia López

Mestra de primària

Comments are closed.