Dl - Dv 8.00 - 19.00 Truca’ns

Projectant l’IPSE del futur

ipse-logo

L’educació catalana viu moments de canvi i renovació i a l’escola no ens en desentenem. Des del passat mes de febrer de l’any 2016 quan l’IPSE va entrar a formar part de les xarxes pel canvi, dins el projecte d’Escola Nova 21 impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el centre UNESCO, la Diputació de Barcelona, la UOC i la fundació EduCaixa, hem seguit fent passos cap a la construcció d’una escola IPSE de futur, innovadora, inclusiva, equitativa i de qualitat. Unes xarxes, en total 21 a la ciutat de Barcelona, que treballen amb responsabilitat en la millora contínua del propi centre i dels aprenentatges del seu alumnat, el desenvolupament professional del professorat, la col•laboració entre centres educatius i la indagació col•lectiva, i que aporta coherència al sistema de valors que construïm i compartim i que ens cohesiona davant els reptes globals que enfronta l’escola i la societat.
Després d’un primer any de situació en el marc del programa i de coneixença de la dinàmica de la xarxa pel canvi de la qual formem part, ja des del passat mes de setembre a l’escola comptem amb un grup impulsor format per docents de les diferents etapes que, acompanyats per l’equip directiu, és l’encarregat de liderar el procés de canvi. Reflexionen, debaten i pensen com pot ser l’escola que volem en un futur. Alhora, són també els representants i portaveus de l’IPSE en les trobades organitzades pel programa Escola Nova 21.
Com a direcció del centre ens enorgulleix molt comptar amb un grup de professionals que, de forma desinteressada, dediquen part del seu temps a repensar el projecte educatiu de l’escola i a proposar accions per fer-lo evolucionar i millorar. Seguirem, com venim fent des de ja fa més de tres cursos, apostant per la millora constant i actualitzant el nostre model educatiu per tal d’aconseguir que l’escola IPSE es projecti cap al futur amb una visió inclusiva, equitativa i de qualitat, i que tingui en compte totes les veus que conformen la seva comunitat educativa, escola, família i entorn.

Patricia Salvador i Roger Ballús
Directora i sotsdirector

Comments are closed.