Dl - Dv 8.00 - 19.00 Truca’ns

La introducció dels Chromebooks

img_3364_ipse-3

Aquest any a 5è de primària els alumnes han iniciat el curs amb molta il·lusió com és habitual, però especialment perquè tenen un ordinador personal. Les cares de felicitat, entusiasme i il·lusió eren màximes en el moment de rebre els ordinadors, i és que la introducció d’un portàtil genera molts canvis a l’aula.

Des de l’escola continuem desenvolupant accions per tal de que els alumnes assoleixin les competències digitals i creiem que la introducció dels portàtils a l’aula són una eina que ens ho facilita.

El ventall de possibilitats d’usos de l’ordinador són infinites. Els alumnes tenen accés a Internet immediat per fer consultes i recerca; cosa que va molt bé amb les metodologies de treball cooperatiu i projectes que estem duent a terme a l’escola.Alhora, existeixen moltes aplicacions i webs que ens permeten treballar col·laborativament generant continguts; de manera que l’aprenentatge es construeix entre tots. Ja forma part del nostre dia a dia crear un document a drive, compartir-lo amb un company, editar-lo, posar-nos comentaris i endreçar-lo en una carpeta.

Per altra banda, els alumnes disposen de llibres digitals que els hi permeten poder accedir als continguts des de casa i des de l’escola, així com diferents recursos digitals per treballar els continguts i desenvolupar les competències de la matèria.

Amb la introducció dels Chromebooks el procés d’ensenyament – aprenenatge és més que mai personalitzat al ritme de cadascú. L’alumne és el protagonista del seu propi procés d’aprenentatge i la seva implicació és fonamental. Alhora, rep un feedback immediat sabent si ha realitzat correctament la tasca. D’aquesta manera les tasques avaluatives esdevenen un aprenentatge, on l’alumne modifica i canvia a partir del feedback rebut. Tot plegat, afavorint que l’aprenenatge a l’escola sigui més significatiu i sense dubte, més motivador.

 

Anna Arrieta

Comments are closed.