Dl - Dv 8.00 - 19.00 Truca’ns

El conte viatger

conteviatger

Aquest curs hem creat un nou projecte a segon cicle d’educació  infantil, emmarcat dins la matèria de contes, que hem anomenat “El conte viatger”. En aquest nou projecte, família i escola treballem junts per tal de despertar en els nostres alumnes la passió per la lectura.

Cada setmana, tres infants de la classes de P5 s’emportaran a casa la maleta dels contes, dins de la qual hi ha un conte que poden llegir tota la família i que tindran a casa tota una setmana. Quan l’alumne torna el conte a l’escola, ell mateix, serà l’encarregat d’explicar-lo a la resta de la classe.

Tenint en compte la importància de l’acompanyament des de casa per transmetre la passió per la lectura, “El conte viatger” es planteja com un projecte dinàmic i participatiu en el que les famílies col·laboren  en la tasca d’estimular el plaer per la lectura dels seus fills.

Llegir junts és una diversió, és una forma de relacionar-se, és una font d’aprenentatge i, en definitiva, és una manera d’enriquir la vida.

Als infants els agrada mirar els contes moltes vegades i conversar a partir d’aquests llibres, així com meravellar-se conjuntament dels nous coneixements adquirits, farà que tinguin cada vegada més ganes de saber i aprendre coses noves.

L’experiència esta essent molt enriquidora tant per les famílies, a les que els encanta compartir estones de preparació del conte amb els seus fills, com per l’escola, i els alumnes esperen el dia d’emportar-se’l amb impaciència!

Esther de los Ríos

Cap d’estudis d’educació infantil

Comments are closed.