Dl - Dv 8.00 - 19.00 Truca’ns

Dia de la No-violència i de la pau

img-20170130-wa0044-1

Com no podia ser d’una altra manera, el passat dilluns, un any més l’IPSE va organitzar activitats per celebrar el dia escolar de la No-violència i de la pau.

El leitmotiv de la jornada va girar entorn del concepte de la immigració i dels refugiats del món que per diverses causes es veuen obligats a deixar el seu país d’origen i exposar-se, amb la seva pròpia vida, a diverses temeritats en busca de quelcom millor.

 

Des de les diferents etapes de l’escola es van organitzar activitats que ens van permetre crear un espai de reflexió per tal que tota la comunitat educativa de l’IPSE se sensibilitzi i vetlli per aconseguir una societat més justa, sense desigualtats entre els diferents ciutadans del món a causa de la seva procedència i/o raça.

 

Mitjançant el mètode d’aprenentatge cooperatiu de la tutoria entre iguals els alumnes més grans de cada etapa van poder interaccionar amb els companys de cursos inferiors per tal d’explicar-los en què consisteix la immigració i quines problemàtiques se’n poden derivar així com a preparar diferents murals amb dibuixos i missatges que demanen la pau al món.

 

Aquesta interacció, de la qual n’estem molt satisfets, ha esdevingut l’element responsable de l’aprenentatge i des de l’escola IPSE creiem que un món sense conflictes a causa dels desplaçaments és possible i necessari.

img-20170130-wa0024-1

Comments are closed.