Dl - Dv 8.00 - 19.00 Truca’ns

Aprenentatge i servei.  Servei a la comunitat

blesa-blanco

 

Com cada any, l’alumnat de 4t d’ESO duem a terme durant el curs un servei al Menjador Social d’Emmaús. Aquest menjador és un espai que acull persones i famílies en una situació vulnerable on se’ls ofereix un àpat cada dia i el seu suport i acompanyament; així com altres ajudes com els pisos d’acollida a la gent més necessitada del barri. Els alumnes hi assistim cada dilluns en petits grups de cinc persones per tal d’ajudar a l’hora de l’àpat del dinar, la punta de l’iceberg de tota la feina que hi ha darrere i que no és tan visible.

D’aquesta manera, els alumnes ens acostem a una realitat que passa molt a prop nostre, ens fa veure la sort que tenim i ens fa reflexionar sobre les desigualtats presents en la societat actual, les d’arreu i les del nostre mateix barri, l’Eixample esquerra de Barcelona. És un petit xoc de realitat ja que sembla increïble que avui en dia encara hi hagi gent que es trobi en aquestes situacions de vulnerabilitat. La precarietat és quotidiana a la vida d’aquestes persones i gràcies a l’ajut del projecte d’Emmaús senten que tenen una nova oportunitat.

A part d’ajudar a servir els àpats i a oferir companyia, els monitors voluntaris ens expliquen d’on venen tots els aliments i totes les ajudes que reben.

Sincerament, aquesta experiència ens ha fet empatitzar amb els voluntaris involucrats que cada dia dediquen una part del seu temps a ajudar a les persones que estan en aquesta situació així com també amb els usuaris del menjador social.

 

Bellmunt Blanco i Albert Blesa

Alumnes de 4t d’ESO

Comments are closed.